Dodávky Hlučín


Podmínky pronájmu

01.04.2012 15:12

Obchodní podmínky

 

PODMÍNKY PRONÁJMU


O každé nehodě,poruše,poškození či krádeži vozidla nájemce ihned informuje pronajímatele na telefon 603 77 36 95 a přivolá policii.

Zapůjčený automobil je havarijně pojištěn na území ČR a Evropy.Osoby a zavazadla nejsou pojištěny.Nájemce nesmí nechávat bez dozoru ve voze žádné cennosti,doklady od vozidla a jiné věci/včetně autorádia pokud má odnímatelný čelní panel./

Nájemce musí splňovat zákonné podmínky pro řízení motorového vozidla.Vypůjčené vozidlo nesmí nájemce používat k jiným účelům než k soukromé přepravě osob /např.k provozování taxislužby,závodům,kondičním jízdám v autoškole,přepravě nebezpečných látek.atd./
    

Mytí vozidla a defekty pneumatik během doby pronájmu hradí nájemce sám.
Vyúčtování pro nájemce je splatné vždy před započetím pronájmu.
Nájemce je povinen jedenkrát za měsíc přistavit vozidlo ke kontrole stavu /po dohodě s pronajímatelem/

Při ujetí každých 1000 km nebo dlouhodobějším pronájmu je povinen kontrolovat všechny provozní kapaliny /olej,voda,brzdovou kapalinu/,případně je doplnit a kontrolovat stav pneumatik.Závady,které vzniknou při nedodržení těchto základních podmínek kontroly vozidla hradí nájemce.
Nájemce je povinen vozidlo po opuštění vždy zabezpečit proti odcizení aby maximální měrou zamezil vloupání nebo odcizení vozidla.V případě odcizení vozu je nájemce povinen uhradit pronajímateli vzniklou škodu,kterou neuhradí pojišťovna / spoluúčast /.

Protože se všechna pojištění nevztahují na některé případy spojené s porušením ustanovení vyhlášky č.99/1997 Sb. Znění zákona č.12/1997 Sb.,zavazuje se nájemce svým podpisem,že dodrží tyto zásady:
- nepožije alkohol či drogu před ani během jízdy
- nepředá vozidlo k řízení jiné osobě /pokud není napsaná ve sml. jako další řidič /
- nebude vozidlo přetěžovat nad povolené zatížení
- každou nehodu,poškození nebo krádež oznámí pronajímateli a na příslušném oddělení policie ČR /vyžádá si potvrzení o této skutečnosti-rozsahu poškození a čísla jednacího,pod kterým je událost vedena./


Při dopravní nehodě nájemce dále zajistí tyto údaje:
- číslo ŘP - datum a místo vydání
- číslo OP /PAS/,jméno a příjmení,RČ nebo datum narození
- SPZ vozidla - dalšího účastníka nehody
- doklad o zákonném pojištění /povinné ručení/
- popřípadě foto
Vše též neprodleně nahlásit majiteli vozidla
Nájemce je povinen uhradit veškeré náklady spojené s likvidací škody,které neuhradí pojišťovna.Např. pokud nájemce zaviní nehodu z vlastní vinny - odtah vozu na místo určené pronajímatelem,náhradní vůz,asistenční služba,atd.

Nájemce se vyvaruje jakékoliv neodborné manipulace a zásahu do pronajatého vozidla. Při nenadálé poruše zavolá nájemce pronajímateli a dohodne s ním další postup.Pronajímatel buď zajistí opravu vozu sám nebo doporučí nájemci svěřit vůz odborníkovi. Drobná oprava u odborníka bude proplacena nájemci na základě stvrzenky beze zbytku /platí v ČR /.
Nájemce vrátí vozidlo v přesně dohodnutou dobu a ve stavu, ve kterém jej převzal! V případě, že vozidlo nebude vráceno v dohodnutou dobu, nebo nebude-li zaplaceno, jak bylo dle smlouvy domluveno, zaniká s okamžitou platností
smlouva o pronájmu a nevrácení vozidla se považuje za odcizení!
U policie ČR bude podáno trestní oznámení pro podezření z podvodu a neoprávněného užívání cizí věci. Po automobilu bude vyhlášeno celostátní pátrání.

Za každý překročený den bez včasného prodloužení pronájmu vozidla bude nájemci účtován poplatek ve výši........Kč za každý započatý den.

Rezervace -
Rezervace je platná až tehdy, když je potvrzená pronajímatelem.
Potvrzení objednávky je zasláno nájemci na jím zvolené spojení pro potvrzení rezervace.
Délka nájmu a termíny mohou být změněny i po potvrzení objednávky. Přeobjednání je možné provádět, pokud je vozidlo v danou dobu k dispozici.
Půjčovna dodávek si vyhrazuje ve vyjímečných případech odstoupit od potvrzené objednávky.
Rezervovat můžete telefonicky, osobně nebo e-mailem.
Změny v rezervaci mohou být prováděny po dohodě v závislosti na dostupnosti vozů. Pokud se změní doba pronájmů, ceny budou přepočítány na tuto novou dobu pronájmu.

Platba – Před začátkem pronájmu je třeba složit nájemné + vratnou jistinu /depozit/ dle daného typu vozu.
Platba probíhá v hotovosti nebo předem převodem na bankovní účet.

Pronájem
Nájemce je plně zodpovědný za vozidlo a nesmí ho půjčit ani předat k řízení osobě, která není uvedena ve smlouvě.
Nájemce souhlasí s tím, že složená jistina může zůstat deponována u pronajímatele, až do vyčíslení přesné škody zaviněné nájemcem. Pronajímatel se zavazuje vyúčtovat složenou jistinu do 14 dnů od nahlášení škody pronajímateli.
Nájemce souhlasí s tím, že veškeré sankce či případné jiné doúčtování je pronajímatel oprávněn provést odečtem ze složené jistiny. Nájemce vrací vůz čistý. V opačném případě je pronajímatel oprávněn účtovat nájemci smluvní poplatek. Ceny za pronájem vozidel jsou cenami smluvními, na kterých se obě strany dohodly.

Pojištění a další služby
Zapůjčený automobil je havarijně pojištěn na území ČR a Evropy.Osoby a zavazadla nejsou pojištěny. Nejsou pojištěny také pneumatiky. Vozidla jsou pojištěna s 5-10 procentní spoluúčastí z viny nájemce /řidiče/, minimálně však 5.000,- Kč.-10.000,-kč dle typu vozidla. 


Pokuty a ostatní sankce půjčovny dodávek
1. Nájemce je povinen uhradit veškeré poplatky, pokuty za dopravní pokuty a jiné sankce.
2. Vozidlo musí být vráceno v čase a místě, které je uvedeno po dohodě s pronajímatelem.
    V případě prodlení o více než 1 hodinu bude účtován další jeden den výpůjčky.

Poplatky za ztráty:   - za ztrátu OTP                         1.000,- Kč
                                 - za ztrátu klíčů od vozu            5.000,- Kč
                                 - silné znečištění interiéru          1.500,- Kč 
                                 - znečištění karoserie                   200,- Kč

V případě chybějící části vozidla ji nájemce doplatí ve výši ceny náhradního dílu + servisní práce

—————

Zpět